Stelbo steigers en stellingbouw

Stelbo steigerbouw

Over Stelbo

Historiek van het ontstaan en werking van Steigerbouw Stelbo

Gestart in 1972 met de aankoop van een lading stalen buizen en een assortiment koppelstukken. Daarmee bouwden we zelf kaders tot 6 m hoogte ter plaatse om die dan met mankracht rechtop te plaatsen en onderling te verbinden. De loopvlakken bestonden uit baddingen van 4 m lengte. Na een korte periode vonden we een basis stellingsysteem bij de afdeling PACKO voor bouwmaterieel.Het eerste model was redelijk zwaar en niet handig om te monteren. De loopvloeren dienden nog steeds met baddingen uitgevoerd. Aansluitend ontwierp PACKO een eenvoudiger model waarmee er iets vlotter kon gewerkt worden mits de loopvloeren korter waren en wij dus zelf begonnen met een eigen houten vloer in een lichtere versie dan de baddingen.

Met het bezoek op de BAUMA- wereldbeurs in MUNCHEN (DE) in 1979 en de kennismaking met de verschillende innovatieve stellingsystemen die toen net op de markt verschenen zijn we vanaf dat moment beginnen aankopen bij LAYHER die een vollediger en degelijk systeem had ontwikkeld met aangepaste loopvloeren en ingebouwde ladderzones. Deze firma had geen vertegenwoordiging in Belgie en dus moesten we regelmatig naar het buitenland om materieel op te halen. Vanaf die periode werd er veel inspanning geleverd om onze werking kenbaar te maken en konden we een steeds groter potentieel aan klanten aanspreken.

Werfbord Stelbo SteigerbouwVanaf 1996 werd de firma in een nieuwe vorm en met de huidige naam STELBO een feit. De uitbouw is een continue beweging die tot op vandaag gestadig doorgaat. De combinatie van gedegen materieel met europese keurnorm en onze jarenlange ervaring in het bouwen van de meest uiteenlopende constructies zorgt ervoor dat we onze klanten op hun specifieke vragen kunnen voldoen om een oplossing in steigerbouw aan te bieden. Op vandaag tellen we een clienteel van bouwbedrijven, gevelrenovaties, schilders, schrijnwerkers, buitenpleisterwerken, openbare besturen, evenementen en particulieren.

Door voortdurende innovatie durven wij ons als professionals op het vlak van steigerbouw en stellingen profileren.

Een grote troef is dat wij onze klanten in 4 talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) te woord kunnen staan, wat samenwerking zeer ten goede kan komen.

Pour des renseignements concernant les échafaudages vous pouvez parler Français.
Für Informationen über Gerüste können Sie Deutsch sprechen.
For information on scaffolding you can speak English.

DESOETE Paul

Meer info over steigerbouw >>