Stelbo steigers en stellingbouw

Stelbo steigerbouw

Veiligheid

Veiligheidslabel stellingmaterieel

VGS VeiligheidsgarantieIn België werd een overkoepelende VZW onder de naam VGS opgericht die een certificatie van stellingproducten voorziet. In deze zitten de leden AIB, AIB international, NWA en VINCOTTE international. Deze reiken het label uit van productveiligheid en zorgen voor een duidelijk onderscheid tussen de producten die op de markt te verkrijgen zijn. De door ons gebruikte stellingproducten voldoen ten volle aan deze voorschriften.

Het systeem van de stellingopbouw is een uitvoering in overeenstemming met de richtlijnen door de fabrikant opgesteld die voldoet aan de toelatingscertificaten van het Duitse Bouwinstituut en ondersteund met de nodige berekeningsnota’s en technische fiches voor de uit te voeren montages. De constructies zijn voorzien van een roestvrij verzinkt stalen geheel met werkvloeren belastbaar volgens aangepaste normen gaande tot de klasse HD 1000 met een belastbaarheid van 600 kg/m².

Veiligheid personeel

De mensen op de werkvloer worden binnen de onderneming STELBO steigerbouw opgeleid om op een bekwame en verzorgde manier de technieken voor een vlotte en correcte constructie op te bouwen. De zorg voor een verantwoorde uitvoering is van belang voor het veiligheidsgevoel van de eindgebruiker. De klant moet zich ten allen tijde kunnen op de stelling begeven om zijn doelopdracht op een veilige en aangename manier uit te voeren. De juiste opstelling tov de te bewerken vlakken of te bereiken zones voor de klant dienen optimaal voorzien. Dit laat toe dat de klant in een normale houding zijn voorziene werken kan uitvoeren en draagt dan ook mee aan de garantie voor het te leveren resultaat.